a U

Veerkracht Onze Veerkracht aanpak

 


U, uw organisatie én uw mensen zijn erbij gebaat dat uw werknemers langer, gezonder en gelukkiger werken. En dat zij hun werk goed en met plezier uitoefenen om zo de targets te bereiken. Daarbij helpt het ontzettend als uw organisatie én uw medewerkers veerkrachtig zijn.

Veerkracht bepaalt wie er slaagt of wie er faalt
Veerkracht is een vaardigheid die iedereen in meer of mindere mate heeft en die iedereen kan ontwikkelen. De mate van veerkracht is een beslissende factor in het behalen van succes. Veerkracht bepaalt wie er slaagt of wie er faalt. Veerkracht is van invloed op het functioneren van mensen, op de ontwikkeling van leiderschap, op “welbevinden”. Het is dus ook van invloed op het functioneren van een organisatie. Hoe groter de veerkracht van mensen en van organisaties, des te beter kunnen ze omgaan met tegenslag en stress in het werk. Volgens inzichten uit de psychologie is veerkracht te beïnvloeden, je kunt veerkracht namelijk ontwikkelen en verbeteren. En wanneer medewerkers beter “in hun vel zitten” leidt dat tot betere resultaten. Dat zie je, dat voel je, dat is aangetoond. Er ontstaat een nieuwe vitaliteit, energie, een “mission possible” mentaliteit.

De Veerkracht aanpak: uw hulp bij uitstek
En wij zijn bij uitstek uw hulp bij het ontwikkelen van de veerkracht van medewerkers en/of van een organisatie. Niet alleen de inhoud van wat wij u bieden is toegespitst op uw organisatie, ook onze aanpak is dat.
De veerkracht benadering is een positieve en proactieve benadering. Positief omdat de focus ligt op gedrag en andere zaken die u zelf kunt beïnvloeden. Proactief omdat het helpt stress te voorkomen en adequaat te handelen onder stress.
Een ander kenmerk van onze aanpak is dat wij u, uw organisatie en/of uw medewerkers leren om veerkracht te herkennen en zelf verder te ontwikkelen. Onze aanpak is erg praktisch én gefundeerd op een solide wetenschappelijke basis. Wij luisteren én doen.

Meer veerkracht leidt tot betere resultaten
Meer veerkracht leidt tot meer tevreden medewerkers, ze nemen meer initiatief tot verbeteringen. Ze focussen op het te bereiken resultaat, maar houden tegelijkertijd het proces in de gaten. Benaderen hun werk en hun loopbaan vanuit een “can do” houding. Ze nemen hun eigen verantwoordelijkheid, maar werken ook als team samen.

Resultaten van meer veerkracht in de organisatie zijn dat het ziekteverzuim omlaag gaat. U ervaart een grotere betrokkenheid bij de organisatie, u ervaart een grotere inzet. Mensen hebben meer ideeën, werken doelgerichter aan oplossingen en gaan met plezier naar hun werk. Ze zijn trots op de organisatie.

Onze Aanpak – Maatwerk

Wij zijn niet van “one size fits all”, maar van “tailormade”

Uw organisatie is anders dan andere organisaties. Uw vraagstuk is anders dan vraagstukken van andere organisaties. Daarom leveren wij maatwerk. We luisteren goed en denken met u mee, sparren met u over mogelijke oorzaken en de aanpak daarvan. Op basis van uw vraag doen we een onderzoek naar veerkracht in uw organisatie. We creëren draagvlak voor die analyse en aanpak in en met u en uw management team. En vervolgens maken we een plan van aanpak, concreet, gericht en specifiek.